Mitkä ovat paikallisen sopimisen mahdollisuudet järjestäytyneen ja järjestäytymättömän työnantajan kohdalla? Mistä voidaan sopia, ja ketkä sopimuksen voivat solmia? Koulutuksessa käydään läpi paikallisen sopimisen juridinen kehikko, säädösmuutokset sekä syvennytään erilaisiin paikallisen sopimisen käytännön tilanteisiin ja kysymyksiin. Lisäksi tarkastelussa on luottamusmiehen ja luottamusvaltuutetun toimivalta ja keskinäinen suhde.
Paikallisen sopimisen edistäminen on yksi vuoden 2024 keskeisistä työlakihankkeista, ja muutosten olisi tarkoitus tulla pääosin voimaan 1.1.2025. Paikallisen sopimisen lisäämisen tavoitteena on, että paikallinen sopiminen olisi mahdollista kaikissa yrityksissä riippumatta siitä, kuuluuko työnantaja työnantajaliittoon tai millainen edustusjärjestelmä organisaatiossa on. Parhaimmillaan paikallinen sopiminen voi mahdollistaa järkeviä joustoja, jotka palvelevat niin työnantajaa kuin työntekijöitäkin. Paikallinen sopiminen voi tarjota mahdollisuuden sopia esimerkiksi työaikajärjestelyistä joustavammin, jolloin yritys voi vastata paremmin asiakkaiden tarpeisiin.
Paikallisella sopimisella on kuitenkin juridiset raamit, joiden hahmottaminen ei ole aina helppoa. Sopijaosapuolten tulee tietää, mistä voidaan sopia ja ketkä sopimuksen voivat solmia. Sopimiseen lähdettäessä on tärkeää ymmärtää, mitä siitä seuraa eri osapuolille.
Tässä ajankohtaisessa webinaarissa kuulet paikallisen sopimisen säädösmuutoksista (mikä on muuttunut, mitä uutta voidaan työpaikoilla toteuttaa ja miten), sekä laajemmin paikallisen sopimisen mahdollisuuksista, kompastuskivistä ja käytännöistä. Lisäksi tarkastellaan, kuka henkilöstön puolelta voi solmia työnantajan kanssa paikallisen sopimuksen. Tässä tulee esille erityisesti luottamusmiehen ja luottamusvaltuutetun toimivallat ja keskinäinen suhde. Paikallisen sopimisen eri tilanteita tarkastellaan sekä työnantajan että työntekijän näkökulmasta.
Koulutus kuuluu Työoikeuden ajankohtaiset kysymykset -sarjaan. Voit osallistua tähän yksittäiseen koulutukseen tai edullisesti koko sarjaan.
Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita:
- Paikalliseen sopimiseen liittyvät säädösmuutokset, juridinen kehikko ja normihierarkia.
- Paikallisen sopimisen mahdollisuudet järjestäytyneen ja järjestäytymättömän työnantajan kohdalla.
- Mistä voidaan sopia, ketkä voivat olla sopijapuolina ja keitä sopimus sitoo?
- Yrityskohtaisen työehtosopimuksen mahdollisuudet: mistä voidaan sopia ja ketkä ovat sopijaosapuolet?
- Paikallisen sopimisen trendit
- Luottamusmiehen ja luottamusvaltuutetun toimivalta ja keskinäinen suhde
- Käytännön vinkit paikalliseen sopimiseen
Kenelle?
- Työoikeusjuristeille
- Asianajajille
- Yritysjohdolle ja -juristeille
- HR-johdolle ja -asiantuntjoille
- Luottamusmiehille, luottamusvaltuutetuille ja muille henkilöstön edustajille
- Esihenkilöille
- Työnantaja- ja työntekijäjärjestön asiantuntijoille, asiamiehille, juristeille
Koulutuksen osallistuja saa:
- Ajankohtaisen ja käytännönläheisen webinaarikoulutuksen paikallisen sopimisen lakimuutoksista, juridisista reunaehdoista ja käytännön mahdollisuuksista.
- Mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja kommentteja kouluttajalle ennakkoon sekä koulutuksen aikana webinaarin chatissa. (Lähetä ennakkokysymyksesi: asiakaspalvelu.koulutukset@edilex.fi).
- Koulutusmateriaalin.
- Koulutuksen webinaaritallenteen puolen vuoden ajaksi käyttöönsä.
- Edilex-verkkopalvelun käyttöoikeuden määräajaksi (alkaen ilmoittautumisesta ja päättyen neljä viikkoa koulutuksen jälkeen). Kun haluat ottaa palvelun käyttöösi, toimi näin.
Haluaisitko tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen? Tutustu tilauskoulutuksiimme.
Kouluttajat
Alennukset & Edut
- Edilexin käyttäjät: -20% koodilla EDILEX20
- Creditan käyttäjät: -20% koodilla CREDITA20
- Julkisen sektorin sekä yleishyödyllisten yhteisöjen edustajat: -15% koodilla JULKINEN
- Juristiliiton jäsen: -20% koodilla JURISTILIITTO
Alennuskoodien alennus lasketaan 1 hlö perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.
Varmista paikkasi koulutuksessa ilmoittautumalla viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuspäivää.
Ryhmäetuhinnan saa, kun samasta organisaatiosta ilmoitetaan monta osallistujaa samalla kertaa.